Roosters • Omschrijving

Roosters van Roossien, dat staat!

Er zijn vele soorten en maten roosters verkrijgbaar. Wilt u deskundig advies, bel of mail gerust. Wij helpen u graag!Kunststof roosters

Roossien Hoogwerktechniek levert hoogwaardige GVK roosters. Deze betaalbare oplossing wordt vaak gebruikt en ligt standaard op voorraad bij ons. Wij kunnen deze roosters altijd zelf op maat maken, dus geen lange wachttijden. 

Technische gegevens

 • Maas 30x30mm
 • Dragers hart op hart afstand 38mm
 • Hoogte is 38mm
 • Antislip RD13
 • Kleur RAL 7042 (grijs)


Soorten roosters: Persrooster, type PG en PA

Wat is een persrooster? Het is een raster van stalen strippen waarvan één zijde draagt (draagstaven) en de andere zijde enkel als vulling dient (vulstaven). Draagstaven en vulstaven worden samengeperst tot een raster, vervolgens moet het rondom in een raamwerk worden gevat. Let op: verzinken geeft alleen bescherming tegen roest, niet tegen uiteenvallen!

Loopvlak uitvoeringen

 1. Glad, type PG is de meest voorkomende uitvoering. Deze wordt o.a. gebruikt voor vloeren waaraan geen speciale eisen worden gesteld. Architecten hebben voor type PG inmiddels ook andere toepassingen; wand- en gevelbekleding, zonwering maar ook als veilige afscheiding bij balkonhekken.
 2. Antislipkartelingtype PA voor extra grip. Het gehele oppervlak is voorzien van antislipkartels en geven meer grip aan schoeisel en voorkomt uitglijden.


Lasrooster, type PL

Wat is een lasrooster? Het is een raster van stalen strippen waarvan één zijde draagt (draagstaven) en de andere zijde is een getordeerde vulstaaf. Zodra de draagstaven met de vulstaven bij de productie samenkomen, wordt het raster onder hoge druk gezet en wordt met stroom elke verbinding samengelast. Bij een maaswijdte van 30 x 30 mm zijn dat 961 lasverbindingen per m2!

Sterk belastbaar

Door zijn stevigheid zijn lasroosters uitermate geschikt voor zware tot zeer zware belastingen. De industrie kiest steeds meer voor veiligheid en past zodoende steeds vaker type PL toe. Water, olie of stof zijn vaak de oorzaak van uitglijden en daarmee ongevallen. Dit met alle gevolgen van dien. Juist daarom kiezen steeds meer industriële inkopers voor lasroosters.

Inspectie van roostervloeren

Zijn uw roostervloeren wel zo veilig als u denkt? Dagelijks lopen er mensen over roostervloeren. Veelal in het volste vertrouwen en vaak zonder erbij na te denken, maar is dat terecht? Wie controleert dat bij u?

U kunt zich afvragen;

 • Ontbreken roosterklemmen en zijn er voldoende?
 • Zijn de roosterklemmen niet losgeraakt en kunnen ze daardoor vallen?
 • Dragen de draagstaven of dragen de vulstaven het gewicht; kortom, zijn ze per ongeluk omgedraaid?

Veiligheid staat in de meeste bedrijven voorop, maar pas op dat de vloer niet letterlijk onder uw voeten wegvalt.