De vluchtslurfDe vluchtslurf is ontwikkeld voor een veilige en snelle evacuatie van personen. Hierbij moet u denken aan noodsituaties als brand, rookontwikkeling, terrorisme of andere gevaarlijke situaties.

Snel

Eenvoudig en in minder dan een minuut gebruiksklaar. De glijsnelheid bedraagt maximaal 2,10 m/s. Vanaf een hoogte van 30 meter kunnen 8 á 10 mensen zichzelf binnen 2 minuten evacueren.

Voor wie?

De Vluchtslurf is door iedereen te gebruiken. Ook kinderen, minder valide personen en ouderen kunnen probleemloos vluchten met de Vluchtslurf. Men glijdt zittend op het binnenste glijdoek naar beneden en met rustige, constante snelheid bereikt met de buitenzijde van het pand.

Veilig

Dankzij de spiraalvormige constructie ontstaan er geen opstoppingen. Door de wrijving- en zwaartekracht blijven personen met verschillende lichaamsgewichten op veilige afstand van elkaar. Men landt veilig en zacht in de opvangcapsule op de grond.

Hoogte

De Vluchtslurf is leverbaar vanaf 2,27 meter tot 100 meter. Door de haalbare hoogte kan de brandveiligheid in de steeds vaker voorkomende hoogbouw worden verbeterd.

Onzichtbaar

Door de montage aan de binnenzijde van het pand wordt de gevel niet ontsiert, dit is van belang bij monumentale paden en bijzonder vormgegeven gebouwen. Tevens bestaat hierdoor geen extra eigen risico voor inbraak of vandalisme.

Goedgekeurd

De Vluchtslurf is geproduceerd onder ISO 9001. TÜV gecertificeerd conform de normen DIN 1055/4, EN 294, DIN 31000, alsmede volgens de machine richtlijn 95/16/EG. Voor de productie worden uitsluitend zeer slijtvaste materialen met een extreme trek- en scheurvastheid gebruikt. Het buitendoek is (brandwerend) geïmpregneerd en hierdoor bestand tegen water, vuur, en rook.

Garantie

Roossien Hoogwerktechniek willen verzekeren dat de Vluchtslurf juist functioneert, om deze reden nemen wij de maatvoering en installatie zelf ter hand. Hierdoor verlenen wij, in combinatie met een jaarlijkse inspectie, een productgarantie van 10 jaar, en bent u verzekerd van een veilig, gecertificeerd product.